De derde graad bezoekt de mummies en het Historium in Brugge

Net voor de herfstvakantie en na de theorielessen in klas bezochten we 2 tentoonstellingen in Brugge. We spoorden erheen en hadden nog even tijd om in het park te spelen. Daarna wandelden we door deze mooie stad naar onze eerste bestemming.

Bij de mummies kregen we de opdracht om samen met Dummie de Mummie een speurtocht te doen. Dit gebeurde in groep. We leerden veel bij, maar het hoogtepunt was toch wel het bekijken van de echte mummies die er lagen. 

We wandelden via het kleinste raampje van Brugge, de vismarkt en de Burg naar het Historium op de markt. Daar konden we eten. In 2 groepen werden we voorzien van koptelefoons en konden we de rondleiding starten. De middeleeuwse Jacob vertelt ons zijn verhaal. Hij was een leerling van meesterschilder Jan van Eyck en kreeg een belangrijke opdracht. Doorheen het Historium komen we steeds meer te weten over hem en zijn latere vrouw Anna in dat mooie Brugge van die tijd. Heel knap gebracht. Na dit verhaal konden we nog meer opzoeken in het museum zelf. Daarna startte de virtual reality. Zo zot om opeens zelf in dat oude Brugge te varen en erboven te vliegen. Een schitterende ervaring!

In het park kunnen we nog even spelen voor de trein ons weer naar Roeselare brengt. Een heel geslaagde dag!