Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
Wij POPelen van... plezier!Wij POPelen van... plezier!

Wij POPelen van... plezier!

Trillen kan van spanning, van goesting. Wij willen trillen, bibberen van PLEZIER. Samen met poppen willen we creatief omgaan met taal en theater.

Met zijn allen voor...Met zijn allen voor...

Met zijn allen voor...

Poppentheater is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat, het spreken, de fantasie, het waarnemingsvermogen, het muzische in ALLE aspecten! Het is een activiteit waaraan klein EN groot veel plezier beleven! En een ontspanning in de klas als rustpunt.

Onze jaarfocus...Onze jaarfocus...

Onze jaarfocus...

De zeggingskracht van figurentheater is bijzonder groot. Het heeft iets magisch en bezit een enorme poëtische kracht die zowel jong en oud kan betoveren. We willen de oneindige waaier aan mogelijkheden van poppenspel aantonen, scenario's bedenken, uitproberen, in de geschiedenis duiken en... spelen voor vrienden...

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


Hoplahoi...

Hoplahoi...

't Wordt echt uitkijken nu... Juffen en meesters waren de laatste dagen al héél bedrijvig! Materialen vonden hun plaats in banken en kasten. De klassen zijn (bijna) klaar voor gebruik en de gangen worden volgende week nog even gepoetst. Om de spanning iets te verminderen, worden onze allerkleinsten en kinderen van groep 1 en 2 al even uitgenodigd om op maandagavond 29/08 een kijkje te nemen op school en in klas. Voor vestiging Rodenbach om 17.00- 18.00u en voor vestiging Polenplein van 17.30-18.30 u. Onze oudsten van groep 3 tot 6 houden het plezierig spannend tot op 01/09. Joepiejajei. 


Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Van poppenkast over poppentheater naar figurentheater... Een wervelende reis vol verbeelding, muzisch werken (beeld, drama, beweging, muziek, media), spreken (met of zonder woorden!) voor leerkrachten en leerlingen... 


Open en vrijblijvend!

Open en vrijblijvend!

In VCSR ontmoeten we graag geïnteresseerde ouders en staan we open voor vragen of een toelichting over onze aanpak en werkwijze. Na contact met het directieteam (nadine.witdouck@arkorum.be of alain.verhelst@arkorum.be) wordt vrijblijvend voor nieuwe leerlingen een afspraak gemaakt waarbij de klassen en de omgeving worden getoond. Durf vrijblijvend contact op te nemen! In de maand september lichten we voor alle ouders met kinderen in VCSR de klaswerking toe. Data volgen.


Huis van het kind Roeselare

www.huisvanhetkindroeselare.be

Voor een antwoord op al je vragen over je gezin

Huis van het kind Roeselare
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

 

Inschrijvingen KIDZ zomervakantie

 

Inschrijvingen Kidz zomervakantie
Kidz Zomervakantie