Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
Wij POPelen van... plezier!Wij POPelen van... plezier!

Wij POPelen van... plezier!

Trillen kan van spanning, van goesting. Wij willen trillen, bibberen van PLEZIER. Samen met poppen willen we creatief omgaan met taal en theater.

Met zijn allen voor...Met zijn allen voor...

Met zijn allen voor...

Poppentheater is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat, het spreken, de fantasie, het waarnemingsvermogen, het muzische in ALLE aspecten! Het is een activiteit waaraan klein EN groot veel plezier beleven! En een ontspanning in de klas als rustpunt.

Onze jaarfocus...Onze jaarfocus...

Onze jaarfocus...

De zeggingskracht van figurentheater is bijzonder groot. Het heeft iets magisch en bezit een enorme poëtische kracht die zowel jong en oud kan betoveren. We willen de oneindige waaier aan mogelijkheden van poppenspel aantonen, scenario's bedenken, uitproberen, in de geschiedenis duiken en... spelen voor vrienden...

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind. Je kan ons ook vinden op Facebook. Tik gewoon 'Vrije Centrumschool Roeselare' in.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


Waar we voor staan en gaan...

Waar we voor staan en gaan...

Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Van poppenkast over poppentheater naar figurentheater... Een wervelende reis vol verbeelding, muzisch werken (beeld, drama, beweging, muziek, media), spreken (met of zonder woorden!) voor leerkrachten en leerlingen... 


Open en vrijblijvend!

Open en vrijblijvend!

In VCSR ontmoeten we graag geïnteresseerde ouders en staan we open voor vragen of een toelichting over onze aanpak en werkwijze. Na contact met het directieteam (nadine.witdouck@arkorum.be of alain.verhelst@arkorum.be) wordt vrijblijvend voor nieuwe leerlingen een afspraak gemaakt waarbij de klassen en de omgeving worden getoond. Durf vrijblijvend contact op te nemen! In de maand september lichten we voor alle ouders met kinderen in VCSR de klaswerking toe. Data volgen.


Huis van het kind Roeselare

www.huisvanhetkindroeselare.be

Voor een antwoord op al je vragen over je gezin

Huis van het kind Roeselare

VCSR is fier op Olivier!

VCSR is fier op Olivier!

Gelezen op Ketnet: vanaf maandag 19/09 kan je met William Boeva mee duiken in de wondere wereld van het gamen. Reviews, battles, weetjes en de nieuwste snufjes! Leuk om lezen, interessant als nieuwtje MAAR… ECHT SUPER  als je weet dat dhr. Boeva zich laat omringen door een 4-tal ‘specialisten’ waarin we Olivier Ameye (op foto 2de van links) herkennen die vorig jaar nog leerling was in VCSR! Olivier is gekozen uit 400 kandidaten en is de enige West-Vlaming! Hij  werd uitgekozen door zijn ontdekkingszin, zijn sociale houding, zijn spreekvaardigheid en zelfstandigheid: vaardigheden waar onze school telkens op inzet! Olivier schreef zich verleden schooljaar op eigen initiatief in, werd gekozen en mocht zelfs van de programmamakers een eigen reportage samenstellen! Meer dan de helft van de 24 reportages komt Olivier in beeld. We zijn dus héél fier! Kijk met ons mee van maandag tot donderdag gedurende 6 weken om 17. 30u. Boeva & the games geeft info over gameconsoles, goede games, de toekomst van games, het maken van besturingssystemen… Van belang is dat games niet worden gezien als spelletjes waarin slechts geweld van betekenis is maar als een middel om vaardigheden en logisch redeneren te ontwikkelen. Proficiat Olivier!

 

ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

 

Inschrijvingen KIDZ herfstvakantie

 

Inschrijvingen Kidz herfstvakantie
Kidz Herfstvakantie