Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
Wakker!!!Wakker!!!

Wakker!!!

14-18...100 jaar terug. Kunnen we niet blind en doof voor zijn. We herinneren...maar wat hebben we geleerd? Dit houdt ons wakker.

Met zijn allen voor...Met zijn allen voor...

Met zijn allen voor...

Resultaten bekomen we als we SAMEN voor elkaar wat willen betekenen. In kleine dingetjes het verschil maken.

VREDE!VREDE!

VREDE!

Een woord dat uitdaagt. Verdragen, elkaar dragen, elkaar ver dragen,...
Stop pesten, stop verwijten, stop geweld,...
Klaprozen herinneren ons dat we dagelijks aan vrede moeten werken.
Is 'vrede' een werkwoord??

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


JA, we zijn er klaar voor!

JA, we zijn er klaar voor!

Een jaar waarin we wakker zijn voor VREDE.

Een jaar waarin we herinneren wat vrede, overeenkomen, respect, vriendelijkheid, verdraagzaamheid,... voor elkeen kan betekenen. 


Inschrijven?

Inschrijven?

Misschien ken je kinderen in de buurt, of in vrienden- of familiekring die in onze scholen Zuidstraat, Polenplein of Rodenbachstraat kunnen instappen. Stuur ze gerust eens langs of bezorg het adres aan de school als ze nog niet zijn ingeschreven. Kleuters zijn zeer welkom in onze afdelingen Polenplein of Rodenbachstraat.

Kinderen die 2,5 jaar zijn op 2 februari 2015 worden best ingeschreven voor die datum of ten laatste op die datum. De kinderen kunnen naar school komen vanaf het moment dat ze zindelijk of er rijp voor zijn. Er zijn ook peutertjes die in het begin halve dagen naar school komen.

Heeft u een kleuter die geboren is in 2013 en wenst u het in te schrijven in onze school? Dan dient u rekening te houden met de afspraken die gemaakt werden in het Lokaal Overlegplatform Roeselare. Deze afspraken kan u nalezen via deze link.

Wilt u graag eerst eens een kijkje komen nemen in onze scholen en onze peuterklasjes dan kan u ons contacteren op volgend nummer:
051 20 35 98 of via dit mailadres: nadine.witdouck@arkorum.be. Later in het schooljaar komen er nog infodagen aan.

Steeds welkom! Het directieteam en leerkrachten


Hallo!!

Hallo!!

Elk begin is... Onze site is nog niet helemaal bijgewerkt. We doen ons best om snel alle info te publiceren... maar dit vraagt tijd. Momenteel slorpen andere belangrijke zaken de kostbare tijd op. Nog even geduld voor de foto's, alle data, visies,...

 


Bekroning!

Bekroning!

Onze school behoort tot de 30 Vlaamse scholen die het meest op Bingel hebben geoefend. Onze leerlingen hebben samen niet alleen veel oefeningen gemaakt, ze hebben individueel ook meer oefeningen gemaakt dan een gemiddelde leerling op Bingel (om precies te zijn: 610000 afzonderlijke oefeningen. Ook tijdens de vulkaanactie in november 2013 werden 3820 individuele oefeningen gemaakt).
Zo ontvingen we de nationale 'best-content-for-kids 2013 award', een prijs met de steun van de Europese Unie. Daar zijn we best fier op!

ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
Zapper