Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
Wij POPelen van... plezier!Wij POPelen van... plezier!

Wij POPelen van... plezier!

Trillen kan van spanning, van goesting. Wij willen trillen, bibberen van PLEZIER. Samen met poppen willen we creatief omgaan met taal en theater.

Met zijn allen voor...Met zijn allen voor...

Met zijn allen voor...

Poppentheater is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat, het spreken, de fantasie, het waarnemingsvermogen, het muzische in ALLE aspecten! Het is een activiteit waaraan klein EN groot veel plezier beleven! En een ontspanning in de klas als rustpunt.

Onze jaarfocus...Onze jaarfocus...

Onze jaarfocus...

De zeggingskracht van figurentheater is bijzonder groot. Het heeft iets magisch en bezit een enorme poëtische kracht die zowel jong en oud kan betoveren. We willen de oneindige waaier aan mogelijkheden van poppenspel aantonen, scenario's bedenken, uitproberen, in de geschiedenis duiken en... spelen voor vrienden...

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind. Je kan ons ook vinden op Facebook. Tik gewoon 'Vrije Centrumschool Roeselare' in.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


Waar we voor staan en gaan...

Waar we voor staan en gaan...

Directeur Alain

De schooldagen van directeur Alain zijn geteld … de laatste schoolraad … het laatste oudercomité en … de laatste personeelsvergadering …

De recente pedagogische werkdag en de laatste personeelsvergadering werden volledig gewijd aan het ontwerpen van ‘bekpoppen’.  Daarin liet directeur Alain zich van zijn creatiefste kant zien.  We genieten nog van onze laatste dagen samen en wensen hem straks een goede vaart!

 


Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Van poppenkast over poppentheater naar figurentheater... Een wervelende reis vol verbeelding, muzisch werken (beeld, drama, beweging, muziek, media), spreken (met of zonder woorden!) voor leerkrachten en leerlingen... 


Open en vrijblijvend!

Open en vrijblijvend!

In VCSR ontmoeten we graag geïnteresseerde ouders en staan we open voor vragen of een toelichting over onze aanpak en werkwijze. Na contact met het directieteam (nadine.witdouck@arkorum.be of alain.verhelst@arkorum.be) wordt vrijblijvend voor nieuwe leerlingen een afspraak gemaakt waarbij de klassen en de omgeving worden getoond. Durf vrijblijvend contact op te nemen! In de maand september lichten we voor alle ouders met kinderen in VCSR de klaswerking toe. Data volgen.


Huis van het kind Roeselare

www.huisvanhetkindroeselare.be

Voor een antwoord op al je vragen over je gezin

Huis van het kind Roeselare
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

 

Inschrijvingen KIDZ herfstvakantie

 

Inschrijvingen Kidz herfstvakantie
Kidz Herfstvakantie