Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
We bewegen...We bewegen...

We bewegen...

Hemel...Hemel...

Hemel...

...en aarde!...en aarde!

...en aarde!

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


Bekroning!

Bekroning!

Onze school behoort tot de 30 Vlaamse scholen die het meest op Bingel hebben geoefend. Onze leerlingen hebben samen niet alleen veel oefeningen gemaakt, ze hebben individueel ook meer oefeningen gemaakt dan een gemiddelde leerling op Bingel (om precies te zijn: 610000 afzonderlijke oefeningen. Ook tijdens de vulkaanactie in november 2013 werden 3820 individuele oefeningen gemaakt).
Zo ontvingen we de nationale 'best-content-for-kids 2013 award', een prijs met de steun van de Europese Unie. Daar zijn we best fier op!


Vernieuwing in de Rodenbachstraat

Vernieuwing in de Rodenbachstraat

Na jaren ergernis over het lelijke uitzicht in vestiging Rodenbachstraat wordt ons geduld eindelijk beloond. En hoe... De werken zijn bijna ten einde. Hippe kleuren, een prachtige plafondverlichting, een doordachte indeling geven ook deze vestiging de nodige uitstraling. Een omgeving waarin elk kind en leerkracht zich wel kan in bevinden...


Schilder op school

Schilder op school

Groep 6 Zuidstraat en de laatstejaarsleerlingen van het VTI bezorgden vestiging Zuidstraat een kunstwerk gebaseerd op het werk van Kamagurka. Dit werd gerealiseerd in het kader van 'Schilder op School'. Onder het alziend oog van 2 vakmensen (w.o. dhr. Verhaest, ouder van 2 lln uit groep 6) en de begeleiders werd deze 'color-wall' gecreëerd met verschillende verftechnieken. Naast de variatie konden we niet om de beroepsfierheid, de samenwerking, het respect en de vaardigheid heen. Een succesvolle dag met een prachtig resultaat dat aangeeft hoe belangrijk vakmensen in onze maatschappij zijn!

Hoe leest u dit werk? De moderne samenleving staat als één blok centraal en draagt de 3 basiskleuren, teken van de niet meer weg te denken diversiteit. De moderne mens, als robot getekend, zoekt zijn weg in de moeilijke glooiingen. De mens heeft al volop in ruimte en natuur ingegrepen en zijn stempel gezet. De rest van het verhaal zit in elkeen van ons verstopt... 

ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30