Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Over alle vestigingen heen, hebben we oog voor de kracht in uw kind. Elk kind geeft kleur aan onze school.

Lees meer
Wij POPelen van... plezier!Wij POPelen van... plezier!

Wij POPelen van... plezier!

Trillen kan van spanning, van goesting. Wij willen trillen, bibberen van PLEZIER. Samen met poppen willen we creatief omgaan met taal en theater.

Met zijn allen voor...Met zijn allen voor...

Met zijn allen voor...

Poppentheater is van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat, het spreken, de fantasie, het waarnemingsvermogen, het muzische in ALLE aspecten! Het is een activiteit waaraan klein EN groot veel plezier beleven! En een ontspanning in de klas als rustpunt.

Onze jaarfocus...Onze jaarfocus...

Onze jaarfocus...

De zeggingskracht van figurentheater is bijzonder groot. Het heeft iets magisch en bezit een enorme poëtische kracht die zowel jong en oud kan betoveren. We willen de oneindige waaier aan mogelijkheden van poppenspel aantonen, scenario's bedenken, uitproberen, in de geschiedenis duiken en... spelen voor vrienden...

Home


De Vrije Centrumscholen groeten je!

In onze 3 vestigingsplaatsen gaan we ervoor om aan elke kleuter en lager schoolkind kwaliteitsvol onderwijs te bieden.  

Naast het resultaat willen we oog hebben voor het proces. Via de website willen we ouders, leerlingen, leerkrachten wat dichter betrekken bij het schoolgebeuren. Hier vind je alle belangrijke informatie, foto’s en kan je met ons contact opnemen. Verken onze site en maak kennis met de wereld...van je kind. Je kan ons ook vinden op Facebook. Tik gewoon 'Vrije Centrumschool Roeselare' in.

Een paar onderdelen van deze vernieuwde schoolsite zijn nog niet aangevuld. Dit gebeurt zo snel mogelijk. Dank voor je begrip!


Directieteam compleet!

Directieteam compleet!

Directeur Sven vormt samen met directeur Nadine het nieuwe directieteam.
Directeur Sven zal zijn eerste dagen doorbrengen in de verschillende vestigingen. Op die manier kan hij zo snel mogelijk kennismaken met de leerlingen. We wensen hem een goede start toe en verwelkomen hem alvast binnen onze scholen en binnen onze teams!

Hieronder een woordje van onze nieuwe directeur:

Eén september blijft voor elk kind, leerkracht en directie een speciale dag. Voor mij voelt 18 april een beetje aan als 1 september. De nieuwsgierigheid naar het nieuwe maakt het voor mij allemaal spannend.
Ik ruil nu mijn job als leraar in voor een nieuwe uitdaging in VCSR.
De manier waarop in het basisonderwijs dagelijks de uitdaging wordt aangegaan om zorg te dragen voor elk kind, boeit me enorm.
Ik heb het geluk de komende weken te kunnen inlopen met directeur Nadine. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een goed team zullen vormen om de continuïteit en de werking van de scholen te verzekeren!


Kleuterfeest

Kleuterfeest

Het kleuterfeest en eetfestijn (van vestiging Zuidstraat-Polenplein) was een groot succes! Bedankt voor de opkomst! Alle foto's zijn te bekijken (en gratis te downloaden) door op deze link te klikken.

Het schoolfeest van vestiging Rodenbachstraat is op 21 mei.


Waar we voor staan en gaan...SCHRIJF NU UW PEUTER OF KLEUTER IN!

Waar we voor staan en gaan...SCHRIJF NU UW PEUTER OF KLEUTER IN!

Uw peuter of kleuter inschrijven?

Zie meer info op www.kieseenschoolinroeselare.be

Is je zoontje of dochtertje geboren in 2015, dan krijg je halfweg januari een folder in de bus met het scholenaanbod in Roeselare. Want in de loop van het schooljaar 2017-2018 of ten laatste op 1 september 2018 kan je peuter naar de kleuterschool. Natuurlijk moeten peuters de leeftijd van 2,5 jaar bereikt hebben om op een instapdatum (meestal na de vakantie) te kunnen starten. Straks aanmelden en inschrijven is dus noodzakelijk. Ook peuters geboren eind november of december 2015 en pas kunnen starten op 1 september 2018, moeten reeds ingeschreven worden.

Wie kiest voor onze school, is er best om organisatorische redenen snel bij. Eerst kan je in februari 2017 via de website www.kieseenschoolinroeselare.be jouw peuter aanmelden. Daarna krijg je een bericht of je in maart kan inschrijven. Van belang is de afstand van thuis uit of van het werk naar de school. Niet vergeten dat ook broertjes en zusjes moeten aanmelden in februari 2017. Zij worden wel als eerste toegewezen. Alles wordt prima uitgelegd op de website www.kieseenschoolinroeselare.be. We kijken echt uit om jullie hartedief te verwelkomen op onze school!



Directeur Alain nam afscheid.

Directeur Alain nam afscheid.

Directeur Alain genoot de laatste dagen met volle teugen van zijn onderwijsloopbaan. Op zijn laatste werkdag nam hij ons mee in zijn boeiende creatieve wereld van...poppen. Wat fijn om zo afscheid te kunnen nemen! Intussen kijken we volop uit naar zijn opvolger. Spannend! Directeur Nadine is momenteel het aanspreekpunt voor de drie vestigingen: voor Rodenbachstraat 051 24 28 40, voor Polenplein 051 20 35 98, voor Zuidstraat 051 26 47 33!



 


Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Ons jaarthema...IS GEEN geheim meer!

Van poppenkast over poppentheater naar figurentheater... Een wervelende reis vol verbeelding, muzisch werken (beeld, drama, beweging, muziek, media), spreken (met of zonder woorden!) voor leerkrachten en leerlingen... 


Open en vrijblijvend!

Open en vrijblijvend!

In VCSR ontmoeten we graag geïnteresseerde ouders en staan we open voor vragen of een toelichting over onze aanpak en werkwijze. Na contact met de directie (nadine.witdouck@arkorum.be) wordt vrijblijvend voor nieuwe leerlingen een afspraak gemaakt waarbij de klassen en de omgeving worden getoond. Durf vrijblijvend contact op te nemen! 



Huis van het kind Roeselare

www.huisvanhetkindroeselare.be

Voor een antwoord op al je vragen over je gezin

Huis van het kind Roeselare
ma
di
wo
do
vr
za
zo
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 

Vergeet niet tijdig in te schrijven

 

 

Kidz